Sådan bor vi!

”Drenge for sig og piger for sig”

Alle vore elevværelser og bygninger er ny-renoverede og i rigtig god stand.

“Når man går på efterskole, så skal man lære at bo sammen med andre, selvom de i starten er helt fremmede”

En af de vigtigste elementer ved at bo på en efterskole er, at de unge mennesker kommer til at bo sammen med andre. At bo på værelse med nogen man ikke kender og måske ikke altid er enig med er en god mulighed for at udvikle sig. De lærer på den måde at finde kompromisser, at tage hensyn til hinanden og at åbne sig op for andre på en helt ny måde.

Når man skal bo flere sammen og være sammen med andre stort set alle døgnets 24 timer er det også en godt at kunne give plads til hinanden. Nogle unge nyder at være sociale og vil gerne være sammen med andre hele tiden, mens andre har brug for at få lidt fred og ro. Der skal være plads til begge dele på efterskole – også selvom man bor sammen. Det er blandt andet derfor vi har stilletimen. Det er et tidsrum efter aftensmaden, hvor elever skal være enten på deres eget værelse eller i det fælles studieområde til lektiehjælp. I stilletimen må der ikke høres højt musik og eleverne må ikke være på hinandens værelser eller bo områder, derfor er dette et godt tidspunkt til at få lidt ro, til de, som trænger til det.

“Skal man være bedste venner med sin værelseskammerat?”

Det korte svar er nej. Det er ikke noget man skal, men for nogen sker det alligevel helt af sig selv, fordi mange kommer til at åbne op for sig selv, når de er sammen med en anden person så meget tid, og så kan det være svært ikke at komme til at holde af hinanden.

Video-roomtour

csm_luftfoto_28df73508b

Vil du se det i virkeligheden?

Book et besøg og se om det er noget for dig

Billeder af værelserne i husene

Se værelserne fra vores Julepyntskonkurrence