Nyheder - Skovlund Efterskole

Ring til os på tlf. 75 29 25 77

Nyhed

Den bedste efterskole til at rykke eleverne.

Hvert år rangeres Danmarks skoler efter, hvor gode de er til at rykke deres elever. Skovlund Efterskole er den højst rangerede efterskole på listen.

Tænketanken Cepos rangerer alle danske skoler "efter deres undervisningseffekt. Det vil sige, om skolernes elever ved afgangsprøven fik bedre eller dårligere karakterer i forhold til, hvad elever med tilsvarende sociale og økonomiske baggrund får i andre dele af landet." - citat jv.dk

Listen findes her

Øverst på listen er Atheneskolen - skolen for børn med særlige forudsætninger og ikke langt nede findes Skovlund Efterskole, som den første Efterskole på listen. Efterskolen har en undervisningseffekt på næsten en hel karakter. 

Hvad er det, Skovlund Efterskole kan?

Med et smil på læben siger forstander Hanne Gonzales "Vi har skide dygtige lærere." og hun fortsætter: "Jeg tror egentlig ikke, vores undervisningsforløb er meget anderledes end andre skoler. Vi er bare gode til at følge op med eleverne og sørge for, at de får lavet deres ting, og får det meste ud af, hvad vi kan tilbyde."

Udover den faglige indsats er elevernes sociale trivsel et særligt fokuspunkt for skolen. "Vi har fokus på trivsel. Det er vigtigt for os, at eleverne både har et godt fagligt miljø, men i højere grad et godt socialt miljø. [...] Du kan ikke lære noget, hvis du ikke er tilpas, og du har alt mulig andet, der fylder i dit hoved." siger forstander Hanne Gonzales.

Samtidig pointerer hun, at Skovlund Efterskole ikke er en eliteefterskole. "Vores lærere er i øjenhøjde med eleverne, og rykker dem der fra, hvor de er. [...] Vi er ikke kun for 10- og 12-talelever, vi har også elever som kommer til os med 02- og 04-taller, som gerne vil rykkes."

 

Skovlund Efterskole er utrolig glade for deres plads på listen og vil kæmpe videre for at rykke deres elever både fagligt og socialt.