Kinesisk, spansk, fransk & tysk

Her på Skovlund Efterskole er sprog vores speciale, og derfor kan du både lære engelsk, tysk, fransk, spansk og endda kinesisk. Du kan samtidig komme ud at rejse og få en masse gode oplevelser med dine nye venner. Vi har 8., 9. og 10. klasse her på efterskolen med alle de obligatoriske fag, og så er der tilmed selvvalgte sprog-, linje- og valgfag. Du kan dermed vælge netop de fag, der interesserer dig, så din skoledag ser ud, som du helst vil have den. Vil du kombinere spansk og efterskole eller tage udfordringen op med kinesisk og efterskole? Så er vi lige noget for dig.

Spansk

Spansk er det mest anvendte sprog i verden efter engelsk, så hvis du lærer sproget, bliver du i stand til at kommunikere med næsten 500 millioner mennesker rundt omkring i verden. Yderligere vil dine jobmuligheder være bedre, og dette gælder ikke kun i udlandet, men faktisk også i Danmark, da der i stigende grad vil være brug for spansktalende medarbejdere.

Eleverne på spanskholdet skal bruge det spanske sprog mest muligt i praksis. Derfor er målet, at du blandt andet skal kunne føre en simpel samtale, skrive en simpel tekst samt læse og forstå en tekst fra for eksempel en avis.

Kinesisk

Du lærer nok ikke at tale kinesisk på et efterskoleår, men målet for undervisningen er, at du kan få lejlighed til at lære en del af sproget samt udbygge din forståelse for kinesisk sprog og kultur. Da dette er på begynder niveau, er det et tilbud til alle elever, som ønsker at stifte bekendtskab med det kinesiske sprog og kultur.

Fransk

I fransk kan du tilegne dig kundskaber og sproglige færdigheder, så du kan forstå det fransk, der er skrevet og bliver talt. Og at du kan både skrive og tale fransk, så du kan begå dig i fransktalende lande.

I undervisningen arbejder vi også de kulturelle og samfundsmæssige forhold i de fransktalende lande.

Lær fransk på efterskole

Tysk

Interessen for at lære tysk er dalet i de senere år er dalet, men på Skovlund Efterskole tager vi tysk alvorligt.

Tysk tales af ca. 185 millioner, heraf ca. 100 millioner som modersmål. Tysk er det tredjemest lærte fremmedsprog i den engelsktalende verden efter fransk og spansk. Og det er der en god grund til. De tysktalende lande i Europa udgøre en meget stor andel af den eupæiske økonomi. Masser af danske virksomheder har hver dag brug for at kunne tale og skrive tysk i deres kontakt med tyske virksomheder.

Berlin er også en af Europas førende kulturmetropoler, hvor mange unge danskere vælger at flytte til for at studere. At kunne tale, læse og skrive tysk er derfor mere relevant end nogen sinde.

Hvad kan du ellers opleve

Få et fantastisk år her på efterskolen

Skovlund Efterskole er forholdsvis ny – den startede nemlig i år 1996 på lokalt initiativ. Vi er lige siden dengang blevet større, og vi har samtidig udviklet os meget. I år 2002 begyndte vi at specialisere os i sprog, og netop derfor har vi en stærk sproglig og international profil. Vi kan også tilbyde en international 10. klasse, som er prøvefri, og hvor undervisningen foregår på engelsk.

Vi kan godt lide at rejse, og derfor tager vi dig med på en studierejse til udlandet, hvor du og dine nye venner får en oplevelse for livet.

Er et år med masser af sprog på efterskole lige dig?

Synes du, at for eksempel spansk, efterskole og studierejse med vennerne lyder som noget for dig? Du kan få et fantastisk år hos os på Skovlund Efterskole, hvor du kan lære at tale andre sprog og samtidig lære en masse om resten af verdens lande. Se dig gerne om på hjemmesiden, hvis du vil vide mere. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Ring til os på tlf.nr.: 75 29 25 77 eller skriv en mail til skovlund.efterskole@ske.dk. Vi håber på at høre fra dig!