EPAS skole

Giver muligheder og oplysning så eleverne kan tage et velovervejet valg

Som en del af skolens internationale profil, blev Skovlund Efterskole I 2018 en EPAS skole.

EPAS står for European Parliament Ambassador School programme og er et tilbud, hvor skoler får ressourcer til at oplyse unge om Europa, EU og betydningen for Europa-Parlamentets betydning for de unges hverdag.

Skovlund Efterskole har valgt at gå ind i samarbejdet, for at give vores elever adgang til oplevelser og viden, som kan give dem indsigt i den verden.

Det er dog vigtigt at pointere, at vi oplyser på et objektivt niveau, så eleverne selv kan danne meninger om Europa-Parlamentets arbejde.

Som en EPAS skole kan vi blandt andet give eleverne mulighed for komme på tur til Strasbourg med Euroscola-projektet, hvor eleverne kan prøve livet som Europa-parlamentariker. Vi får også mulighed for at snakke direkte med MEP’er på skype, hvilket vi kan integrere i undervisningen.

Derudover får vi adgang til en masse materialer, spil, events og mulighed for samarbejde med de mere end 700 andre EPAS skoler rundt omkring i Europa.

Vi ser det som en god mulighed for at skabe undervisning, som er mere nærværende og konkret for eleverne. Samtidig giver vi dem mulighed for at komme i kontakt med rigtige personer indenfor systemet, så eleverne ikke bare lærer, hvordan systemet virker på papiret men faktisk har mulighed for at få en ægte oplevelse af det indenfra.

Du kan læse mere om EPSA skoler her