9. klasse

Hvorfor skal du i 9.klasse på Skovlund?

Fordelen ved at tage en 9.klasse på Skovlund Efterskole er, at du har mulighed for at skræddersy din hverdag. Du kan vælge mellem en lang række boglige, kreative og fysiske fag, så du både kan lære og leve.

I 9. klasse, hvor du skal tage folkeskolens afgangsprøve, er det vigtigt, at du får undervisning, som passer til dig. Så er du godt rustet til prøven, men du er også godt forberedt til at tage en ungdomsuddannelse. Derfor går vi meget op i at vejlede dig, så du både får det maksimale udbytte af vores faglige tilbud og også bliver modnet og udviklet som menneske.

Helene i 9. klasse

Helene var hun kørt træt i klassekammerater og lærere på sin gamle folkeskole, og søgte derfor en efterskole, hvor hun kunne starte på en frisk.

Bliv rustet til ungdomsuddannelserne

Hvis du vil være klar til de næste skridt, giver Skovlund Efterskole en god ballast og vi rykker dig både fagligt og socialt.

Fagligt: Da Cepos sidst rangerede alle skoler i Danmark, efter hvilke der havde rykket deres elever mest karaktermæssigt, var Skovlund den højst rangerede efterskole på listen. Samtidig har vi vundet titlen som Danmarks bedste efterskole til engelsk flere år i streg. Vi er også den eneste efterskole, som tilbyder engelsk på universitetsniveau.

Socialt: Selve efterskoleoplevelsen vil rykke dig socialt. Du vil opleve en helt ny måde at være sammen med andre på. Udover dette, har Skovlund Efterskole et særligt fokus på at eleverne har det godt socialt, så derfor har vi workshops med en coach, som giver dig værktøjer, så du kan stå stærkere og styrke din tro på dig selv.

Hvordan rykker vi dig?

Vi giver os god tid med eleverne, både i skoletiden og i fritiden. Derfor lærer vi hurtigt hinanden at kende. Vi fokuserer ikke kun på din faglige kunnen, men vi ser både på de personlige, sociale og faglige udfordringer, som du kunne have. Derfor kan vi bedre sætte ind og hjælpe på de områder, som DU har brug for, for at blive klar til at rykke dig fagligt.

csm_science2_375222d91d

Læs mere om de fag vi tilbyder?

Sammensæt dit år, med de sprog- og linjefag, som interesserer dig

Mangfoldighed med plads til dig

Skovlund Efterskole er ikke en elite-efterskole eller kun for elever med 10- og 12-taller i karakterbogen. Vi udfordrer den enkelte elevs faglighed, og vi har tid til at møde dem, hvor de er. De bedste kommer ikke til at kede sig, og dem som kæmper, sidder ikke fast.

På Skovlund Efterskole er der stor rummelighed. Det betyder, at der er plads til, at du kan være dig selv. Dog er fællesskabet stadigvæk i højsædet. Vi er vant til at tage individuelle hensyn til vores elever samtidig med, at de er en aktiv del af det store fællesskab.

Et lille fællesskab i en stor verden

Skovlund Efterskole er ikke en stor efterskole. Derfor bliver du en del af et tæt fællesskab, hvor du lærer alle at kende. Vi gør også meget for at skabe et godt fællesskab.  Gennem anderledes dage som demokratidagene, temaweekenderne, teater-ugen og vores rejser skabes der et helt særligt bånd mellem dig og de andre elever.

Skolen har en international profil: Det vil sige, at du får styrket dit lokale, nationale og globale udsyn igennem både fag og workshops. Vi sætter derudover din viden i spil, og du lærer at sætte den ind i kontekst, blandt andet gennem rejser og samarbejde med internationale organisationer.

Hvad kan du ellers opleve