8. klasse

8. klasse på sprogefterskole

Hvorfor skal du i 8. klasse på Skovlund?

Nogle kan mene, at det er tidligt at sende elever på efterskole i 8. klasse. Vi oplever også, at eleverne er unge, men på Skovlund Efterskole vokser de hurtigt. De får ansvar, både i sociale og faglige sammenhænge, og på vores rejser får de stor mulighed for at udvikle sig.

Fordelen ved at tage en 8.klasse på Skovlund Efterskole er også, at du bliver undervist af et lille tæt lærerteam, som er opmærksomt på alle elever, så ingen smutter mellem fingrene på dem, og du får lærere, du kan stole på.

På Skovlund Efterskole har vi rigtigt gode erfaringer med at motivere elever i 8. klasse.

Philip i 8. klasse

Philip fandt motivationen til at gå i skole, da han startede i 8. klasse. Og han blev så glad for at gå på skolen, at han fortsatte i 9. klasse.

Mangfoldighed med plads til dig

Skovlund Efterskole er ikke en elite-efterskole eller kun for elever med 10- og 12-taller i karakterbogen. Vi udfordrer den enkelte elevs faglighed, og vi har tid til at møde dem, hvor de er. De bedste kommer ikke til at kede sig, og dem som kæmper, sidder ikke fast.

På Skovlund Efterskole er der stor rummelighed. Det betyder, at der er plads til, at du kan være dig selv. Dog er fællesskabet stadigvæk i højsædet. Vi er vant til at tage individuelle hensyn til vores elever samtidig med, at de er en aktiv del af det store fællesskab.

Et lille fællesskab i en stor verden

Skovlund Efterskole er ikke en stor efterskole. Derfor bliver du en del af et tæt fællesskab, hvor du lærer alle at kende. Vi gør også meget for at skabe et godt fællesskab.  Gennem anderledes dage som demokratidagene, temaweekenderne, teater-ugen og vores rejser skabes der et helt særligt bånd mellem dig og de andre elever.

Skolen har en international profil: Det vil sige, at du får styrket dit lokale, nationale og globale udsyn igennem både fag og workshops. Vi sætter derudover din viden i spil, og du lærer at sætte den ind i kontekst, blandt andet gennem rejser og samarbejde med internationale organisationer.

csm_science2_375222d91d

Læs mere om de fag vi tilbyder?

Sammensæt dit år, med de sprog- og linjefag, som interesserer dig

Obligatorisk praktisk musisk prøve i 8. klasse

Fra skoleåret2019/2020 har alle elever i 7. klasse valgt et praktisk musisk valgfag, der skal afsluttes med en obligatorisk prøve ved afslutningen af 8. klasse.

Resultatet af prøven indgår i beståkravet til Folkeskolens afgangseksamen.

Hvordan gør vi på Skovlund Efterskole?

På Skovlund efterskole har vi som fri skole mulighed for at tilbyde valgfag med den obligatoriske prøve over ét år.

Det betyder, at man på Skovlund Efterskole kan vælge sit praktisk musiske prøvefag uafhængigt af, hvad man valgte i 7. klasse.

Vi udbyder som udgangspunkt fagene billedkunst, musik og madkundskab. Men vi kan ikke garantere, at alle tre fag oprettes. Det kan derfor være nødvendigt at vælge om, hvis der er for få tilmeldte på et af fagene.

Undervisningen:

Undervisningen i fagene på efterskolen har 2 lektioner om ugen i grundskemaet.

Derudover er fagene prioriteret højt i anderledes uger og diverse fagdage i løbet af året.

Man har desuden mulighed for at supplere den praktiske del ved at vælge musiklinjen, Vi-elsker-mad linjen eller kunst og cakebosslinjen i 1 eller 2 perioder. Men det er ikke et krav.

Prøven:

Prøven er en praktisk/ mundtlig prøve, som eleverne i 8. klasse aflægger i den mundtlige prøveperiode i juni måned.

Oplev fordelen ved at vælge en international efterskole