Efterskole på prøve – med engelsk og glasur

Et døgn med oplevelser, indtryk, engelsk og kage venter en lille gruppe unge, som har takket ja til Skovlund Efterskoles tilbud om at prøve efterskolelivet i et døgn. De går i 7.-9. klasse og fra fredag d. 26. Til lørdag d. 27. Oktober kaster de sig ud i nogle af de ting, som skolen kan tilbyde. 

Deltagerne ankommer fredag eftermiddag og bliver derefter indkvarteret på elevværelser sammen med eleverne på skolen. Deltagerne bliver nu set som elever på skolen, og de er med i efterskoleelvernes weekendhygge og weekendens aktiviteter.  

Om lørdagen kan deltagerne høre lidt om skolens store tur til Sydafrika, hvorefter de kan prøve nogle fag f.eks. skolens Cambridge Engelsk og valgfaget Cakeboss, hvor deltagerne kan prøve at dekorere kager så selv bagedystens deltagere bliver misundelige. (Se vedhæftede billeder). 

Når de er færdige med at prøve fag, får deltagerne tid til at slå sig til efterskoleeleverne og nyde resten af deres ophold. 

“Nogle bruger efterskoledøgnet som test, om de kan se dem selv i det liv, og om det kan stemme overens med deres behov.” Fortæller Carsten Larsen som er arrangør af døgnet, han fortsætter “Vi har haft elever, der havde særlige behov i forhold til rammerne for deres dagligdag, og så har vi mange, som bare vil mærke om de kan lide efterskolelivet.”