Opskrift: Ravioli og båndspaghetti med tomatsovs

Pastadej

500 g durummel
5 store æg
2 spsk. olie
2 tsk. Salt

Kom melet direkte på et nyvasket køkkenbord, som et bjerg og lav et hul i midten. Slå æggene ud i midten af ”vulkanen” og tilsæt olie og salt. Pisk æggene sammen med en gaffel, og pisk lidt efter lidt melet ind i dejen, til den hænger fast i gaflen. Ælt nu dejen med let hånd, til den bliver fast og elastisk. Ælt dejen grundigt, til den bliver helt ensformig og glat. Lad dejen hvile i 30 minutter med et rent viskestykke over.

Del dejen i to. En portion til båndspaghetti og en portion til ravioli.
Ravioli med spinat og hytteost
Udstik små cirkler i den udrullede pastadej.

Hak spinaten groft og kom spinat, hytteost op i en skål og rør det godt sammen.
Smag til med salt, peber, muskatnød og citronsaft.
Kom en teskefuld fyld på halvdelen af cirklerne.

Læg en cirkel ovenpå hver af de fyldte cirkler og pres kanten på raviolien godt sammen med fingrene, uden at fyldet bliver mast ud.

Lige inden I skal spise:
Brig vand og salt i kog, når vandet koger kommes pastaen i vandet og koges i 3-4 minutter.
Hæld vandet fra og server med revet parmesan, olivenolie

Tomatsovs med båndspaghetti

1 dåse flåede tomater af god kvalitet
1/2 stort løg – skåret i mindre stykker
70 g smør kommer der lidt mere i, skader det ikke 😉
Salt
Sukker
Timian eller rosmarin
1-2 fed hvidløg

Put ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i min. 45 min
Blend det hele med stavblender og server med hjemmelavet nykogt båndspaghetti med et drys parmesan.

Eleverne der laver ravioli og spagetti