Blinis med creme fraice, pesto og røget laks – Opskrift

Efterskole Opskrift

Her er opskriften på en lækker blinis med creme fraice, pesto og røget laks. Lavet af linjefagseleverne på Vi Elsker Mad-linjen.

Blinis:

½ dl boghvedemel

1 dl hvedemel

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

20 g smør

1 æg

1 dl mælk smør til stegning

  1. Rør boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør det smeltede smør sammen med æg og mælk i en anden skål.
  3. Rør nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
  4. Steg blinis på en blinispande eller en almindelig med smør. Hvis du bruger en almindelig pande skal du bruge 1 spiseskefuld dej per pandekage. Vend pandekagerne når der begynder at vise sig bobler på overfladen.
  5. Lad pandekagerne køle af på en tallerken.

Varmtrøget laks:

  1. Drys 3-4 mm savsmuld jævnt i bunden af en alu -bakke.
  2. Læg lidt småpinde over savsmuldet for at skabe afstand, dæk til med et lag alu-folie . Lav 10-15 pæne huller i folien, så røgen kan trænge op til fisken.
  3. Læg laksen ovenpå alu-folien og dæk til med låg.
  4. Alu -bakken sættes på en rist over i bålet i 1 5 min. Tak bakken ud , se til fisken, lad evt. folien sidde så varmen kan fordele sig.

Pesto:

½ dl olivenolie

1 ss pinjekerner

½ fed hvidløg

20 g parmesanost

En god håndfuld basilikum

½ ts salt Ingredienserne skylles/renses/klargøres

  1. Parmesanosten skæres i tynde skiver
  2. De hele hældes op i foodprocessoren og kører til passende konsistens

Grønt:

1 gulerod

½ bdt dild

1 citron

½ bdt radiser

  1. Guleroden skrælles og skæres i lange tynde skiver med kartoffelskrælleren 1.Dilden skylles og deles i pæne topstykker
  2. Citronen skæres ud så der er et stykke til hver blinis, både, skiver, trekanter efter ønske
  3. Radisserne skylles og skæres rene. Hakkes til 2 mm store stykker

Anretning:

Creme fraice

  1. Oven på en blinis placeres en klat creme fraice , ca. 1 ss
  2. Laksen skæres ud, og et stykke anrettes på hver blinis
  3. Pynt med pesto, gulerodsstrimler, radiser, dild og citron

Velbekomme