Her er opskriften på en lækker blinis med creme fraice, pesto og røget laks. Lavet af linjefagseleverne på Vi Elsker Mad-linjen.
Blinis:
½ dl boghvedemel
1 dl hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
20 g smør
1 æg
1 dl mælk smør til stegning
- Rør boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør det smeltede smør sammen med æg og mælk i en anden skål.
- Rør nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
- Steg blinis på en blinispande eller en almindelig med smør. Hvis du bruger en almindelig pande skal du bruge 1 spiseskefuld dej per pandekage. Vend pandekagerne når der begynder at vise sig bobler på overfladen.
- Lad pandekagerne køle af på en tallerken.
Varmtrøget laks:
- Drys 3-4 mm savsmuld jævnt i bunden af en alu -bakke.
- Læg lidt småpinde over savsmuldet for at skabe afstand, dæk til med et lag alu-folie . Lav 10-15 pæne huller i folien, så røgen kan trænge op til fisken.
- Læg laksen ovenpå alu-folien og dæk til med låg.
- Alu -bakken sættes på en rist over i bålet i 1 5 min. Tak bakken ud , se til fisken, lad evt. folien sidde så varmen kan fordele sig.
Pesto:
½ dl olivenolie
1 ss pinjekerner
½ fed hvidløg
20 g parmesanost
En god håndfuld basilikum
½ ts salt Ingredienserne skylles/renses/klargøres
- Parmesanosten skæres i tynde skiver
- De hele hældes op i foodprocessoren og kører til passende konsistens
Grønt:
1 gulerod
½ bdt dild
1 citron
½ bdt radiser
- Guleroden skrælles og skæres i lange tynde skiver med kartoffelskrælleren 1.Dilden skylles og deles i pæne topstykker
- Citronen skæres ud så der er et stykke til hver blinis, både, skiver, trekanter efter ønske
- Radisserne skylles og skæres rene. Hakkes til 2 mm store stykker
Anretning:
Creme fraice
- Oven på en blinis placeres en klat creme fraice , ca. 1 ss
- Laksen skæres ud, og et stykke anrettes på hver blinis
- Pynt med pesto, gulerodsstrimler, radiser, dild og citron